Деня на народните будители. 📚📝
На този ден отдаваме почит към делото на книжовниците, просветителите, както и борците за свобода и независимост, които са съхранили духа и ценностите на българския народ през вековете…
Народът ни е оцелял, защото във времена на безпътици е намирал сили да вдъхне живот на идеалите си благодарение на онези, които днес наричаме будители.
Да се преклоним пред делото на личностите, даващи смисъл на думи като родолюбие, просвещение, духовност– учители, духовници, писатели, деятели на изкуството и науката.
 Деца от група „Дъга“  се превъплътиха в будителя, който си пожелаха.
Децата от група“ Слънце“ с огромно желание за първи път посетиха Народно читалище“ Паисий Хилендарски“! Чрез интересни беседи от любезните библиотекари, редене на пъзели, разглеждане на книжки децата научиха интересни факти от живота и делото на видни народни будители.
Децата от група Звездичка отбелязахахме деня на Народните Будители.Заедно успяхме да се пренесем стотици години назад във времето,като всеки си написа първата буква от името върху пясък и с перо и мастилница в ръка.
Децата от група „Смърфчета“ пътуваха във времето. От килийното училище и даскала до днешните будители. 
 Дядо Вазов запали искрата,
и до днес не спря да гори,
както горят и изработените свещички на децата от група „Мики Маус“.
По случай 1 ноември – Денят на народните будители, група „Моряче“ поздравиха децата от група “ Мики Маус“ и „Детски усмивки“ с приказката „Медената питка“.