В четвъртия ден от инициативата на Община Бургас, посветена на здравословната седмица, имаме удоволствието да Ви споделим невероятни моменти от нашия празник „Етикет на есенна трапеза“, посветен на етиката и културата на детското хранене!
🧒👧 Децата от 4-те групи с много ентусиазъм участваха в игри, посветени на културата на хранене. 🍎🍇🌶️Преди да подредят по етикет и да декорират своите маси, децата заедно със своите родители напазаруваха полезни плодове и зеленчуци, защото какъв е смисълът на една естетически добре подредена маса, ако храната на нея не е здравословна.
С отлични маниери, деца и родители от трите отбора показаха във всички игри своите умения за етикет, поведение и култура на хранене. Демонстрираха ни, че спазват набор от правила и навици, които прилагат, когато са у дома, в детската градина и навсякъде, където се хранят.
🍁🍂🍽️На този слънчев ден, деца, родители и учители, не само сътвориха красиви трапези с есенни декорации, но и съвместно създадоха свои правила на етикета и културата на хранене, които обещаха да спазват в единство.
Завършихме празника с весело хорце и с пожелание за много поводи и празнуване на есенни и зимни празници, които са богати на символика и заредени с дух и уют.