Честита Баба Марта!

Премина една предмартенска седмица за подготовка за днешния ден! Деца,учители и техните родители, съвместно се потопиха в белите и червени конци за направата на най-прекрасните мартенички. Във всяка група цареше еуфория от песни за баба Марта. В група“ Дъга“ се разнесе най-сладкия аромат на Бобамартенски меденки, които бяха продадени на „Благотворителния базар за Роси“.

Днес на най-хубавия български празник децата от ДГ“Делфин“ се насладиха на постановката „Пижо и Пенда“. В приказния сюжет се разказва за това как Баба Зима разсипва снежинки и  се ядосва, че Марта наближава,  и ще поникнат цветята и ще „изцапат“ белотата. 
Заиграха и нашите дечица и с много усмивки и радост се наредиха до баба Марта, за да им върже мартенички на малките ръчички, да са бели и червени, румени , засмени!

 На този хубав празник децата от група „Детски усмивки“ посетиха Дом от семеен тип 2 в гр.Средец, а на гости в подготвителните групи, дойдоха деца от  ОУ „Найден Геров“, ОУ „Елин Пелин“ и ОУ „К.Петканов“ и ги зарадваха с рецитали и мартенички.
Пожелаваме на всички деца и техните семейства да
бъдат живи и здрави, бели и червени и
в тях да блика щастие и любов!