Децата от група „Детски усмивки“ успешно финализираха с изнасяне на две постановки „Медната питка“ и „Заенце Баенце“ своя мини проект „Театър в куфар“. Насочеността на проекта е върху речевото развитие на децата, насърчаване на творческите им заложби и артистичните им умения.  
Разбира се на театър като на театър! Имахме си представителен афиш, каса, билети и проверяващи. А чудесна публика ни бяха децата от група „Дъга“ и група „Смърфчета“!

Историята започна с баба и внучка, които са изпуснали влака и докато чакат другия, сядат на пейка да си починат. Внучката решава да почете на своята баба. Вади от куфара книжка, започва да чете, а героите оживяват. След прочита на първата приказка, бабата е отишла да купи вода, а внучката решава да извади игра от куфара и да поиграе с другите деца на гарата. Бабата се бави, а внучката я търси. По пътя среща фокусник. Той е подготвил интересни фокуси за деца – разбира се свързани с приказките! Бабата се връща и сяда на пейката. Слуша друга приказка – втората постановка. След като прочитат и втората приказка, идва времето за следващия влак. Двете взимам своя куфар и бързо тръгват, за да не изтърват и него.