Днес, децата от клуб „Природа“ и техния ръководител Златина Байчева, съвместно с родители към проект „Интегриран проект за осигуряване на социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Бургас“ имаха необикновена среща. Те посетиха близкия зоопарк, където видяха и разгледаха такива животни, които дори не живеят в нашата страна.
Посрещнаха ги малките катерички, но не тези, които знаем – кафявите, а необикновени, единствени по рода си в България. Те бяха с нестандартна и разнообразна окраска от бяло, черно и прасковено.
По пътя си децата видяха и голямото разнообразие от птици, а големите папагали Ара не пропуснаха да ни поздравят с „звучния“ глас.
Срещнахме и бялата двугърба камила, антилопата, козирога, ламата и белият полярен вълк и много други.
Запознахме се и с новодошлите бебета – пуми. Но най-интересни на децата, разбира се, бяха маймунките, които не пропуснаха да забавляват децата със своите акробатични изпълнения.
Така затворихме цикъла на глобалната тема „В света на животните“. С екскурзията децата осен емоционално преживяване, затвърдиха и обогатиха представите си за разнообразието на животинския свят.