Всички деца и родители с много ентусиазъм се включиха в „Седмицата на четенето“, която ни пренесе в приказния детски свят!
Заедно създадохме незабравими моменти в които приказните герои оживяха, танцуваха и изпълняваха песнички от любимите си приказки.
Благодарение на родителите на децата, техните баби и близки във всички групи се сътвориха куклени и настолни театри, разказаха се интересни приказки.В група „Детски усмивки“ родителите ежедневно четяха приказки, а накрая на седмица децата изработиха приказна книга, в която побраха моменти от различни любими приказки.
Малките артисти от група „Слънце“ представиха постановката на приказката „Задави се Мецана“ пред своите по-малки приятелчета от група“ Златна рибка“,“Детски усмивки“ и „Дъга“.В седмицата на четенето малките Звънчета се потопиха във вълшебния свят на приказките. Там ги отведоха техните баби и майки, които отделиха от своето време, за да ги направят щастливи, като им почетат от любимите книжки.
В гр.“Смърфчета „Седмицата на четенето започна с „Книжка ми подари“.Имаха гости от 3б клас на ОУ „Найден Геров, които разказаха на децата приказката за Косе Босе.Бивша Смърфиета им прочете приказка.Припомнихме си и Молбата на книгата, подредиха си и кът на книгата.
В група“ Златна рибка“ дойдоха на гости ученици от училище “Найден Геров” от 4 клас, за да разкажат приказката Червената шапчица и да запознаят децата със своите герои, а именно Червената шапчица, Снежанка и Пипи .
Отмина една приключенска седмица, в която се включихме в инициативите на Националната седмица на четенето! Благодарим на всички родители, които участваха в дейностите ни. Светът на приказките е интересен за децата, поуките им формират нравствени ценности и личностни качества от стари времена до нашето съвремие!
Надяваме се заедно, родители и учители да насърчим децата да прекарват повече време с книжките, а не с таблетите.
Мотивирането на децата да четат книги е важно, защото четенето развива техните когнитивни умения, подобрява креативността и въображението, разширява техния речник и подпомага развитието на емоционалната им е интелигентност.