Може би всички искаме понякога светът да е различен, копнеем за вълшебства, за чудеса, за приказна магия…

А какво е магията? За да стане светът по-пъстър и по-красив? Или може би за да осъзнаем, че светът НАИСТИНА е разноцветна дъга, стига да имаме очи да я видим и сърце да я приемем…
Магията съществува! На коледа наистина стават чудеса! Коледният дух прави всичко да изглежда някак приказно. Именно тази магичност – светла, красива и съзидателна, ни завладява, когато наближи празникът.
Така днес  децата от група „Дъга“ и деца към клуб „Традиции и занаяти“ към проект „Интегриран проект за осигуряване на социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Бургас“ с техният ръководител Кристияна Минова, създадоха своята Коледна приказка с аромат на содена питка и вкусни меденки.

Една незабравима емоция, която си доставихме съвместно с родители участващи в проекта на детска градина Делфин. А за децата беше истинско удоволствие, надежда и обич, те сами да замесят и разточат тестото. След коеот старателно изрязоха и оформихме птка и вкусни медени бисквитки.

Ароматът на вкусната содена питка, която е традиционна за Бъдни вечер, го носи из цялата градина.

И не забравяйте, магията е в затрогващата усмивка на дете, което си е направило едно малко кръгло прозорче на стъклото и се вглежда в тъмнината с надежда да види шейната с елените на Дядо Коледа..
Нека им я подарим!