Днес на Велики Вторник, вторият ден от Страстната седмица на най-хубавия празник Великден, възпитаниците от третите групи на ДГ ,,Делфин“ отбелязаха с празнично – развлекателна форма “ Лазаровден, Цветница, Великден“.
Красивите лазарки от група ,,Звънче“ пресъздадоха прекрасно обредните ритуали свързани с Лазаровден.
С танца на песента ,,Червеното цвете“ момичетата от група ,,Звездичка“ представиха един от най-свежите пролетни празници ,,Цветница“.
С изпълнение на Странджански песни, танци и въстановка на празничната трапеза, възпитаниците на група “ Слънце“ пресъздадоха обичаите и традициите, характерни за Странджанския регион.
Пожелаваме и на Вас, уважаеми родители и гости,които ни уважихте с присъствието си в актовата зала на ОУ“ Найден Геров“ весели и светли Великденски празници!

В навечерието на най-светлите пролетни празници децата от група,,Звездичка „, ,,Слънце „и ,,Звънче “ зарадваха своята пуплика с празничен спектакъл. С песни, танци и наричания за здраве и благоденствие, децата пресъздадоха великденските традиции и обичаи, характерни за Станджанския регион.
Нека заедно запалим огънчето на любознателността в сърцето на нашите деца и да запазим българските традиции и обичаи, характерни за родния ни край!