На 27-ми февруари в нашата детска градина проведохме празнично развлекателна форма по инициатива на Община Бургас и ЦПЛР , като част от образователните дейности по раздел Краезнание под надслов „Аз съм българче“ посветена на 146 години от освобождението на България!
Участниците от четвърта възрастова група представяха отборите “ Христо Ботев“, „Райна Княгиня“ и “ Васил Левски“. Чрез машината на времето се докоснаха до емблематични исторически факти от храбростта и жертвеността на великите герои отдали живота си за свободна България. Във всеки кръг от „Къщата на миналото“ се разкриваха различни вълнуващи предизвикателства, свързани с нашата славна история и родния ни край.
🇧🇬 В първи кръг артистичните деца от трета възрастова група „Златна рибка“ и „Дъга“ се преобразиха и пресъздадоха ролята на национални герои, които участниците трябваше да отгатнат. Всеки отбор изработи ръчна книжка с илюстрации за своя герой и разказа интересни факти, свързани с делото му.
✅Втори кръг“Моята любима родина“
Играчите с лекота изпълниха своята задача да свържат картинките с първите букви, да образуват дума и да обяснят значението и.
🇧🇬В трети кръг „Роден край“ нашите любознателни деца се справиха блестящо в играта, в която минавайки по стъпките на великите герои създадоха мисловна карта със снимков материал на паметници и емблематични места свързани с историята на град Бургас.
🚩 В последното предизвикателство от пътешествието ни с машината на времето талантливите водещи откриха и папируса, който призова всички деца да се обединят на сцената, да образуват цветовете на българското знаме с песен да отдадат поклон пред делото на великите исторически герои.
Официален гост на празника беше г-жа Мария Георгиева – експерт в Дирекция „Образование“, Община Бургас. Г-жа Сребра Славкова Директор на детската градина връчи Грамота на участниците от името на Кмета на град Бургас г-н Димитър Николов.
🎵🤔🎶🎼Благодарим на всички деца, които участваха в това вълнуващо и интересно приключение, което ни отведе назад във времето на нашата славна история.
🇧🇬🍀Благодарим на техните учители и родители, че разпалват огънчето на любознателността в детските им души и съхраняват всичко българско и родно.
Нека заедно предадем завета на децата си :
Да обичат своята Родина, да я съхраняват в сърцето си, да помнят делата на историческите герои и със сърце и разум да градят своя нов и по-красив свят в България.