Знаем, че нашите любими деца обожават книгите.

А колко по-хубаво би било, ако  запазим и природата чиста.

Необичайната обстановка през последните месеци няма да попречи на най-обичаната екологична кампания в страната да се проведе за осми път изданието на „Книги за смет“, което ще се случи още следващия уикенд в нашият любим град.

Всеки, желаещ да се включи в „Книги за смет“, може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, като в замяна ще получи книга.  Събитието ще започне в 10:00 часа и ще продължи до 13:00 часа.

По регламент срещу всеки килограм предадени пластмасови отпадъци участниците в инициативата ще могат да получат книгa по избор. Тази година фокусът е върху творби, по които са направени филми: „Доктор Дулитъл“, „Дивото зове“, „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“, „Война на световете“, „Министерство на времето“, „Колекционерът на изгубени неща“, „Ловът“, „Любими стихчета за България“, „Малкият принц“ и др.

За рециклиране ще бъдат приемани само пластмасови отпадъци, почистени от хранителни или други остатъци, годни за рециклиране, събрани по възможно най-компактен начин – найлонови торби, туби и шишета от течности, препарати, пластмасови капачки, тарелки и т.н.

Ще се радваме след това децата да се похвалят със своята нова книжка 🙂

Линк към събитието „Книги за смет“