Изложба с детски рисунки „Децата на България за бъдещето на планетата“ гостува в Народното събрание. Експозицията е заключителният етап на четвъртото издание на националните номинации „Най-големият малък приятел на животните и природата“.

Заместник-председателят на парламента Никола Минчев отбеляза при откриването на изложбата, че вече е традиция тя да бъде представяна в Народното събрание. Той посочи, че тази година експозицията включва 60 детски рисунки на малки еко-художници от детски градини и училища от различни краища на страната. По думите му инициативата заслужава подкрепа, защото учи младите да пазят природата, да се грижат за животните и да бъдат отговорни за бъдещето на планетата. Той поздрави организаторите от Фондация „АФА – България“ за тази кампания и благодари на преподаватели и учители, че възпитават децата и ги изграждат като отговорни подрастващи, обичащи природата и работещи за нейното опазване. 

В изложбата детска градина Делфин участва с две рисунки на Тея Иванова и Рая Атанасова.

Председателят на фондация „АФА – България“ Аксиния Боснева посочи, че целта на кампанията е да се обединят усилията на малки и големи, за да можем заедно да излекуваме раните на планетата. Тя съобщи, че вече над 300 населени места са се включили в инициативата и изрази надежда кампанията да достигне до всяко кътче на България. В петото издание ще включим и деца, които живеят извън пределите на страната, каза Аксиния Боснева.

Никола Минчев връчи грамотa на госпожа Сребра Славкова –  директор на детска градина Делфин.

Народните представители  и  директорите, оставиха цветен отпечатък от дланите си върху детска рисунка,  изобразяваща зимно дърво без корона – Дървото на хармонията.