Децата от вторите и третите групи на детска градина „Делфин“ посетиха Зоологическата градина в град Айтос. 

Сред красивата местност на парка“ Славеева река“ децата преживяха неповторима емоция от срещата си с животните.

Малчуганите ги наблюдаваха с интерес, обогатиха представите си за характерните им особености, научиха любопитни факти за тяхното хранене, навици и поведение. В Зоопарка децата видяха екзотични птици- пауни и токачи, а зад огражденията наблюдаваха щраус, маймуни, козички, лами, мечки и още много други животни.

Изключително интересна им беше срещата с новите обитатели на Зоопарка, а именно лемурите. Те се баха настанили най-отпред, за да могат децата да им се насладят.

Освен сенчеста и чиста Зоологическа градина, децата се радваха на игри в съвременни детски площадки, а на алеите за разходка имаха възможност да танцуват, рисуват с тебешир, да играят на федербал. Под ръководството на учителя по Спортна подготовка на ДГ “ Делфин“ г-жа Буюклиева, децата участваха с много ентусиазъм в забавни и състезателни игри.

Разходката сред красивата природа и срещата с животните бе вълнуваща и зареждаща за всички деца. Тя бе и важен опит за тях, научи ги, че животните се нуждаят от любов, от добро отношение и грижа. Екскурзията бе организирана към проект „С раница на гръб покорявам всеки връх„ .
Този петъчен ден оцвети края на седмицата на нашите възпитаници с палитра от цветни емоции, усмивки, много смях и страхотно настроение!