Завършихме края на седмицата и последния 5-ти ден от инициативата на Община Бургас под мотото“Всичко българско и родно, за децата здравословно“. невероятно кулинарно преживяване в което деца, родители и учители се пренесохме в мистичното село Есеново през плодородната есен. Във вълнуващото Есенно гурме, заедно сътворихме невероятно кулинарно приключение.
Днес една градска баба гостува на своите приятелки, други баби от селото. Те я очакват с нетърпение, за да и припомнят колко е хубаво, весело и вкусно на село. Във всяка къща я очакват баби и внуци, които са събрали реколтата през есента и приготвят вкусни ястия, зимнина, маринована риба, рибена чорба, сладка, питки, курабии, щрудел, туршия, компот и още много други сладости от Странджанския край. Децата от ДГ „Делфин“ имаха възможност да готвят и да приготвят най-различни традиционни вкусотии. Навсякъде в двора на детската градина ухаеше и се носеше невероятен аромат на вкусни ястия, от всякъде грееха детски усмивки.

Толкова вълшебно!
Но най-важното за нас в тези прекрасни инициативи е да покажем на нашите малки възпитаници, че всичко българско и родно е най- вкусно и здравословно.
Винаги им даваме възможност да бъдат активни участници в дейностите. Благодарим и на Вас, родители, че заедно с нас оцветихме петъчния ден на децата с незабравими преживявания, хубави странджански песни, народни хора, вкусни ястия и много настроение.Вярваме, че сме запалили огънчето на детската любознателност към приготвянето и похапването на всичко българско и родно, защото всичко наше е най-хубаво!
Благодарим на всички Вас за активното участие в живота на детската градина