Всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата, могат да се запознаят от 1 март с електронната система за прием на Община Бургас – https://www.dzburgas.org/, преди тя да бъде активирана в режим на кандидатстване в 08.00 часа на 1 април.

Важно е да се знае, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.

https://www.burgas.bg/bg/novini/vazhno-za-roditelite-ot-1-mart-mozhe-da-se-zapoznaete-s-elektronnata-sistema-za-priem-v-yasla-i-detska-gradina-v-burgas